Wonen in een duurzame wijk

Energieneutraal

In Eureka! Breda geniet je zorgeloos van jouw comfortabele woning. Alle woningen voldoen aan de laatste eisen op het gebied van energiezuinigheid en zijn geheel gasloos. Hierdoor heb je geen zorgen over huidige gastarieven en geniet je bovenal van lage energielasten. 

Verwarming en ventilatie

De appartementen en huizen in Eureka! Breda worden verwarmd en voorzien van warm water door een collectieve Warmte-Koude-Opslag (WKO-installatie). Ook kun je genieten van vloerverwarming voor een optimaal wooncomfort en lagere energiekosten. 

WKO-installatie

Om de warmte tot aan de woning te krijgen, is een lokaal warmtenet aangelegd. Jouw toekomstige woning is hierbij, samen met dje buren, op aangesloten. Doordat het een collectief systeem is, levert het al direct milieuwinst op. Hoeveel impact jouw woning exact heeft, hangt af van het gekozen warmtesysteem. 

<< LEES MEER >>

Verkoeling bij hoge temperaturen

In de zomer geniet je van een (vloer)verkoeling, waarbij er koud water door de vloerverwarming buizen loopt. Daarnaast wordt een gezond en comfortabel binnenklimaat gerealiseerd door mechanische ventilatie met warmteterugwinning zodat er altijd een fijne binnentemperatuur in huis is. 

Rustige, duurzame woonomgeving

Binnen Eureka! Breda is een hoogwaardige kwaliteit van openbare ruimtes een prioriteit. Zo zijn auto’s te gast, wat zorgt voor rustige, veilige en kindvriendelijke omgeving. Je ervaart een ongekende vrijheid, ruimte en rust. 

Groen en beplanting

De levendige beplanting, waterrijke zones, fraai aangelegde paden en afwisselende bebouwing bieden een prettige woonomgeving. Waar je heerlijk kunt wandelen, waar (klein)kinderen zorgeloos kunnen spelen en waar je andere mensen ontmoet. Groen wordt daarnaast ook toegepast in de gebouwde omgeving, zo worden de daken voorzien van mossedum.