In EUREKA! ben je overal dichtbij

Wonen in hartje Breda

Breda wordt door haar bewoners niet voor niets de Parel van het Zuiden genoemd. Gekenmerkt door de Brabantse gezelligheid en door de gemoedelijke atmosfeer is het een heerlijke stad om in te wonen. 

Op steenworp afstand van de bruisende binnenstad

De historische binnenstad van Breda bruist van cafés, restaurants, terrassen, festivals, evenementen en theaters. Er is voor jong en oud genoeg te doen. Je kunt je bourgondische hart goed doen met al het culinairs dat Breda te bieden heeft. 

 

Natuur binnen handbereik 

Verruil de bruisende binnenstad voor een van de vele groene gebieden van Breda. Maak een wandeling door het prachtige Markdal, geniet van de rust in het Mastbos of ga picknicken in een van de vele stadsparken. Er is volop natuur en groen om van te genieten in Breda. 

Winkelen

Voor iedereen die van winkelen houdt is Breda een waar walhalla. De binnenstad kent veel populaire winkelketens waar men vanuit de verre omgeving voor naar Breda reist. Liever shoppen bij kleine boetieks en bijzondere winkeltjes? Ga dan eens naar het Ginneken, een karakteristieke wijk in het zuiden van Breda. 

 

Cultuur 

Voor een dagje op pad of een avondje uit zijn er talloze mogelijkheden in Breda. Geniet van musea, theaters, bioscopen, podia en activiteiten zoals escaperooms, bowlingcentra, arcadehallen en speelparken. Vaar met een bootje over de Singels door de stad of kijk je ogen uit in een van de musea. Er is genoeg te doen en voor ieder wat wils. 

 

Onderwijs

Rondom de wijk Eureka! Zijn verschillende kinderdagverblijven en basisscholen gelegen. Breda telt maar liefst 20 middelbare scholen, met het Newman College en het Orion College op steenworp afstand van Eureka! Breda. Ook het hoger onderwijs is goed vertegenwoordigd in Breda, voor zowel het MBO als het HBO en Universitaire opleidingen. Mede hierdoor is de stad aantrekkelijk voor veel binnenlandse en buitenlandse studenten. 

 

Goed bereikbaar

De ligging ten opzichte van het Centraal Station maakt dat steden als Rotterdam, Tilburg, Eindhoven en Antwerpen goed te bereiken zijn met het openbaar vervoer. De bruisende binnenstad is op 8 minuten fietsafstand gelegen en de woonwijk wordt door de aanwezigheid van de Noordelijke Rondweg goed ontsloten.